×
Meniu

Situația privind deszăpezirea străzilor și combaterea poleiului pe teritoriul capitalei: 10.01.2024

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale din domeniul gospodăresc intervin în continuare la deszăpezire și combaterea poleiului, pe străzi și pe căile de acces către suburbii, precum și în stațiile de așteptare a transportului public, în parcuri, scuaruri și în curțile de bloc.

Pe parcursul serii și nopții trecute, Î.M. Regia „Exdrupo” a intervenit începând cu ora 22:00, cu 47 de autospeciale cu lamă și perie și împrăștietoare, încărcătoare și tractoare cu lamă și perie și cu autogreidere, inclusiv cu 4 unități arendate.

Au fost executate lucrări de curățare și supraprelungire a părții carosabile și presărarea materialului antiderapant pe arterele principale și accesele către suburbii.

De asemenea, au fost curățate cca 60% din străzile secundare, iar la o parte din acestea se va interveni repetat pe parcursul zilei.

La rândul său, Regia locativ-comunală și amenajare a intervenit cu 59 de utilaje cu sărărițe, pentru curățarea drumurilor și împrăștierea antiderapantului, iar 416 muncitori au fost antrenați la deszăpezirea manuală.

Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” intervine astăzi în parcuri și scuaruri cu 15 autospeciale și cu 276 de muncitori.

Alături de angajații regiilor, pe teren au gestionat situația pretorii de sector, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban și administratorii întreprinderilor municipale.

Se intervine și la această oră, pentru siguranța pietonilor și funcționarea transportului public.

APL Chișinău îndeamnă cetățenii să dea dovadă de prudență la traversarea străzilor, în perioada cu zăpadă și temperaturi scăzute.

Totodată, automobiliștii sunt îndemnați să nu parcheze mașinile pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul administrat.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.